Vali Aksoy mesajında şu ifadelere yer verdi;

“1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu Kurtuluş Savaşı sonrası denizlerdeki hakimiyetimizin tasdikidir. Denizlerimizde yabancı ülkeler tarafından kullanılan imkân ve zenginliklerimizin ülkemiz tarafından kullanılması sağlanmış, bu yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte yabancı devletlerin denizlerimizdeki ticari hâkimiyeti son bulmuştur “

Türk denizcisi her daim Türk Bayrağını dünyanın denizlerinde dalgalandıracaktır

Vali Hüseyin Aksoy sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “Denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış olan Kabotaj Kanunu, denizciliğimizin daha da gelişip büyümesinde önemli rol oynamış, ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine de büyük ivme kazandırmıştır. Uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüz, büyüyen deniz ticaret filosuyla. güçlenen alt yapısıyla, modern tesisleriyle ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Köklü bir geçmişi olan denizcilik sektörümüz taşımacılık, ulaşım, imalat ve turizm gibi alanlardaki gelişmesini sürdürmektedir. Türk denizcisi her daim Türk Bayrağını dünyanın denizlerinde sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır.

Eskişehir'de 7'den 70'e dev ekrana kilitlendiler Eskişehir'de 7'den 70'e dev ekrana kilitlendiler

Bu duygu ve düşüncelerle, Çaka Bey, Turgut Reis, Piri Reis, Oruç Reis, Barbaros Hayreddin Paşa, Kılıç Ali Paşa, Seydi Ali Reis gibi büyük denizcilerimiz ile deniz savaşlarında veya kazalarında hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk denizciliğinin gelişmesinde emeği geçen denizcilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum”