Genel Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Metin Bıyık konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu,  “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda görüşülmekte olan iklim kanunu  toplumun farklı kesimlerini tedirgin etti. Yeterince tartışılmadan asgari  müştereklerde konsensüs oluşmadan TBMM 'ne sunulan kanun teklifi hızla komisyonlarda kabul edildi. TBMM genel kurulu gündemine girdi.

Ünlüce, Kurt ve Ataç’tan sokak hayvanları için ortak imza: Çalışma başlıyor Ünlüce, Kurt ve Ataç’tan sokak hayvanları için ortak imza: Çalışma başlıyor


İklim Kanununa verilen bu öncelik kamuoyunda şüpheleri daha da arttırdı.  İklim kanunu geri çekilişin; kanun hakkında  kamuoyu bilgilendirilsin, yeteri kadar tartışma  yapılsın ,asgari müştereklerde  mutabakat oluşursa ;TBMM'ne getirilsin. Atmosferi en fazla kirleten, iklim sözleşmesine girmemeleri, girenlerin çıkması  kanun hakkında ki dayatma iddialarını  güçlendirmektedir.


Ülkemizin gelecek yüzyılının planlaması aceleye getirilmesin...

Alınan kararların /kanunların başarıya ulaşmasının temelinde toplumun gönüllü katılımının çok önemli bir etkisi vardır. Toplumda kabul görmeyen ben yaptım oldu  diyerek yapılan kanunlardan uygulamalardan beklenen yarar sağlanamaz”

Dayatma kabul edilemez


Bıyık, “Telafisi mümkün olmayan zararlar oluşmadan ,geri dönülemez yüzyıllık mecburi bir yöne girilmeden; iklim/zincir kanunu geri çekilmeli, küresel  güçlerin gölgesinin TBMM üzerine düşme algısı önlenmelidir. Türkiye Yüzyılının yerli ve milli katılımla planlandığı  toplum vicdanında yankılanmalıdır”