Yapılan makyajın kusursuz olması için cildin renk tonunun eşit olması ve ciltteki pürüzlerin kapatılması en önemli ayrıntıdır. Makyajın zemini pürüzsüz olursa yüzdeki makyajda kusursuz olmaktadır. Yüzdeki renk eşitsizliğini gideren ve ciltteki pürüzleri düzelten fondöten makyaja başlarken kullanılan bir makyaj malzemesidir. Fondötenin özelliği yüzde makyaj için bir zemin hazırlamaktır. 

Kullanılan fondötenin cilt rengine uygun bir tonda olması gerekmektedir. Cilt tonu ile uyumlu olmayan bir fondötenin kullanımı yapılan güzel bir makyajı kötü bir makyaja dönüştürebilir. 

Fondöten Özellikleri 

Kapatıcı ve renk eşitliği sağlama özelliği olan fondöten krem , likit ve köpük şeklinde bulunmaktadır. Makyaj yapan kişi rahat uygulayabileceği formdaki ve cildine uygun renk tonundaki fondöteni seçebilir. Fondötenin yüze uygulanması el ile olabileceği gibi fondötenin fırça ya da sünger ile yüze uygulanması önerilmektedir. Fondötenin yüze eşit olarak dağılması sünger ya da fırça ile daha eşit olabilmektedir. Kaliteli bir kozmetik markasına ait olan fondötenin kullanılması tercih edilmelidir. Kaliteli markaların zengin çeşit fondötenlerine https://www.kozmela.com/fondoten linkinden sipariş verilerek sahip olunabilir.